Odbojkašice Srbije (©ossrb.org)
Odbojkašice Srbije (©ossrb.org)

Srbija želi da prekine crni niz, Amerikanke seju strah u Ligi nacija

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 08:41

Naše odbojkašice otvaraju 13. kolo sa Nemicama. SAD ima maksimalan učinak. Brazil blizu polufinala, velika borba za preostala dva mesta u završnici takmičenja pod pokroviteljstvom FIVB-a

Dobar početak, loš finiš. Tako bi mogao da se okarakteriše učinak odbojkašica Srbije u ovogodišnjoj Ligi nacija. Podmlađena reprezentacija bez najboljih igračica nije mogla više. Prioritet ove godine su Olimpijske igre u Tokiju gde četa Zorana Terzića brani srebro iz Rija pre pet godina. Pobeđene su Kina i Poljska, namučile su izabranice trenera Aleksandra Vladisavljeva Tursku na otvaranju. Na startu se činilo da naša reprezentacije može više, ali je usledila serija neuspeha.

Četiri poraza u nizu pokvarili su solidan učinak koji je ostavila podmlađena Srbija. Rival u 13. kolu je Nemačka danas (10.00), selekcja koja ima takođe skor 4-8, ali je u boljoj formi u Ligi nacija. Ostvarila je dve pobede u prethodna četiri kola.

Izabrane vesti

10.00: (1,35) Nemačka - Srbija (2,90)

Pre dve godine Srbija je poražena od današnjeg rivala sa 1:3 u drugom izdanju takmičenja pod pokroviteljstvom FIVB-a. Pre toga su Srpkinje ostvarile tri pobede.

Amerikanke, kao branioci krune, seju strah ove godine. Svih 12 pobeda i maksimalnih 36 bodova ne treba da čudi jer je selektor Kirč Kiralji na Apenine doveo glavne zvezde Kimberli Hil, Mišel Barč Hekli, Džordan Tompson, Džordan Larson...

Brazil diše za vratom lideru i blizu je plasmana u polufinale, dok će velika borba da se vodi za preostala dva mesta u završnici takmičenja sledeće nedelje. Japan i Turska imaju skor 9-3, a bez šansi nisu ni ove godine odlične Ruskinje, Holanđanke, Dominikanke i Kineskinje koje takođe u Riminiju igraju bez glavnih zvezda među kojima je Džu Ting, jedna od najboljih odbojkašica današnjice, nekadašnji član moćnog turskog Vakifbanka.

16.00: (1,15) Kina - Rusija (4,70)

Kina i Rusija će danas (16.00) odigrati derbi kola. Pobednik bi bio blizu polufinala. Zbornaja je poslednjh godina u padu, više nije kandidat za titule na velikim takmičenjima. Ove sezone, vratile su se u selekciju neke iskusne igračice, pre svih Tatjana Košeleva, a tu je i Natalija Gončarova. Obe selekcije su u formi. Olimpijske šampionke iz Rija su posle poraza od Srbije vezale četiri trijumfa, dok Ruskinje imaju niz od tri pobede.

21.00: (1,55) Turska - Holandija (2,29)

Biće zanimljivo i u večernjem terminu (21.00), duelu Turkinja i Holanđanki, reprezentacija koje se bore za polufinale.

Podsetimo, prvi kriterijum kod redosleda selekcija je broj pobeda, pa tek onda bodovi.

Pogledajte novu epizodu podkasta u kojoj je gost bio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Rade Bogdanović...


tagovi

Liga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija Srbijefivb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara